Atlas 180Wsr spoorkranen voor Frateur-De Pourcq

Frateur-De Pourcq uit Boom heeft onlangs het machinepark uitgebreid met een twee compleet uitgevoerde Atlas spoorwegmachines, tweemaal een Atlas 180Wsr met Stage V motor. Kenmerkend voor deze uitvoering zijn de klapstempels op het midden van machine voor optimale stabiliteit en het snelwisselsysteem van de spoorassen. Wij wensen Frateur-De Pourcq veilige en productieve draaiuren met deze nieuwe Atlas spoorwegmachines!

Het unieke snelwisselsysteem van de spoorassen met tramprofielwielen maakt het mogelijk om te wisselen van spoorassen welke geschikt zijn voor de verschillende tramsporen. Hierdoor is deze spoorwegmachine zeer flexibel inzetbaar.

De Atlas 180Wsr heeft een motorvermogen van 157 pk en dankzij het verlaagde motortoerental (max. 1800 omw.min) een gunstig brandstofverbruik. Deze spoorwegmachine kenmerkt zich daarnaast door het sterke hydraulische systeem, het uitstekende zicht vanuit de comfortabele en geluidsarme cabine en de standaard luxe uitrusting.

De Atlas 180Wsr spoorwegmachine, met een zwenkradius van 2 meter, is volledig naar de wensen en eisen van Frateur-De Pourcq opgebouwd en afgeleverd. Denk hierbij aan o.a. centrale smering, hydraulische snelwissel, extra werkverlichting, verzwaard contragewicht, klapstempels, extra hijslat met drie gaten op de knikarm en een luchtpistool in de cabine. Daarnaast is de Atlas 180Wsr afgeleverd met een spoorgrijper.

Over Frateur-De Pourcq
Al sinds 1887 heeft Frateur-De Pourcq een sterke nationale en internationale positie opgebouwd als aannemer van spoorweg-, tram- en metrowerken. Ook zijn zij gespecialiseerd in de kraan- en industriespoorbouw. Alles wat met rails te maken heeft, groot of klein, behoort tot de activiteiten van Frateur-De Pourcq: van het vervaardigen en verkopen van spoormaterialen, het onderzoeken en ontwikkelen van tramsystemen, tot het aanleggen, vervangen en onderhouden van trein-, tram-, metro- en kraanbanen. Kijk op www.frateurdepourcq.be voor meer informatie.