Een nieuwe BOMAG BW226 BVC-5 is het machinepark van De Bruycker-Kemp Rental komen versterken. Deze uiterst efficiënte kofferwals kan met gemak zwaar verdichtingswerk aan.

Lagen tot 1m diep krijgt deze machine perfect verdicht. En dankzij de Variocontrol, waarbij de wals lineair trilt, kan ze voor elke toepassing gebruikt worden.

De trilling kan zowel manueel als automatisch ingesteld worden. Op automatische functie vergelijkt het systeem constant de werkelijke waarden met de beoogde resultaten en past de trilling zo efficiënt mogelijk aan.

Met de manuele modus kan de machinist een vaste amplitude instellen. Bijvoorbeeld als de trilling in een bepaalde omgeving moet beperkt worden. Deze functie is ook zeer handig op dunnere lagen om een uniforme verdichting te bereiken. 

In de 20 tons klasse, werd een verkochte BW219 DH-5 kofferwals vervangen door een nieuw exemplaar. Op deze manier beschikt het verhuurpark steeds over jonge recente modellen.

En ook voor de asfaltsector werden nieuwe investeringen gedaan. De oudste BW174 tandemwalsen worden te koop aangeboden en twee nieuwe BW174 AP-4f walsen met Asfaltmanager en splitstrooier werden klaargezet. Deze machines beschikken over alle opties :

  • Dankzij de Asfaltmanager kan de machinist op een eenvoudige manier de laagdikte en het type ingeven. Het systeem regelt dan automatisch de verdichtingsenergie en toont aan wanneer de optimale verdichting is bereikt.
  • De precisiespreider optimaliseert de initiële slipweerstand van asfaltoppervlakken. De spreidingsbreedte is verstelbaar waardoor materiaalverlies aan randen, overlappingen en overspreiding wordt voorkomen. Indien nodig, kan de strooier in slechts enkele minuten gemonteerd en gedemonteerd worden, dankzij het snelkoppelsysteem.

Ongetwijfeld zullen deze nieuwe walsen vlug de weg naar de werven vinden!