Nieuws

Leerlingen van de Techniekacedemie brengen een bedrijfsbezoek

Afgelopen woensdag 27 oktober hebben de leerlingen van de Techniekacademie kunnen zien hoe mensen hun technische vaardigheden gebruiken om ontwerpen te maken die onze wereld verbeteren/veranderen.

Onder begeleiding van Patrick Verburgh en Kelly Tanghe begon de dag met een kleine presentatie over het bedrijf De Bruycker-Kemp. Daarna volgde een rondleiding door het atelier en hebben de kinderen zelf ook kunnen oefenen met het schilderen van een oude werkbank. Als laatste kregen de kinderen de challenge om een stok door een ring te krijgen met een BOMAG sleuvenwals of Kobelco minigraver. Dit allemaal om kinderen de wereld van techniek te tonen en hen te laten verwonderen over de mooie technische systemen.

De Techniekacademie is voor jongens en meisjes met goesting in ‘STEM’. Dit staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics. Ofwel: exacte wetenschappen, techniek & technologie, ontwerp en toegepaste wiskunde. In een heus technologielabo beleven de leerlingen heel wat samen met hun vrienden, in een gezellige sfeer. Ze maken kennis met technologisch gereedschap en nieuwe materialen, zetten zelf technische systemen in elkaar en ontdekken dat techniek en technologie overal om hen heen is.

Terug naar overzicht