Frateur-De Pourcq neemt nieuwe Atlas spoorwegmachine in ontvangst

Frateur-De Pourcq uit boom heeft een Atlas 1604ZW spoorwegmachine in gebruik genomen. De firma heeft reeds diverse Atlas spoorkranen in het machinepark. De nieuwe spoorgraafmachine werd bij De Bruycker-Kemp in Hamme compleet uitgerust met onder andere een extra contragewicht, centrale smering en een hydraulische snelwissel.

De circa 22 ton wegende Atlas 1604ZW spoorwegmachine staat bekend om kwaliteit, stabiliteit en het onderhoudsvriendelijke karakter, het uitstekende zicht vanuit de comfortabele en geluidsarme cabine en de standaard luxe uitrusting. Daarnaast is de Atlas 1604ZW door de professionals van De Bruycker-Kemp in Hamme zeer compleet opgebouwd naar de eisen en wensen van Frateur. Denk hierbij aan onder andere vier Trelleborg banden aan de binnenkant en vier tractiebanden aan de buitenkant, twee gereedschapskisten op de onderwagen, centrale smering, extra contragewicht (+520kg), extra werkverlichting, luchtpistool in de cabine en een hydraulische snelwissel. De uitgebreide hijs- en spoorkeuringen (Infrabel, BTV, CE EN PVG) zijn uitgevoerd op het stuk spoorweg op het terrein van De Bruycker-Kemp.

De Atlas spoorwegmachines zijn gehomologeerd volgens de Europese norm EN 15746 en hebben een flinke facelift ondergaan. Er is flink geïnvesteerd in de ergonomie voor de machinist, met behoud van uitstekende zicht vanuit de comfortabele en geluidsarme cabine en de standaard luxe uitrusting. Het doorontwikkelde CARSY systeem biedt opmerkelijk meer stabiliteit met behoud van het onderhoudsvriendelijke karakter.

Over Frateur-De Pourcq
Al sinds 1887 heeft Frateur-De Pourcq een sterke nationale en internationale positie opgebouwd als aannemer van spoorweg-, tram- en metrowerken. Ook zijn zij gespecialiseerd in de kraan- en industriespoorbouw. Alles wat met rails te maken heeft, groot of klein, behoort tot de activiteiten van Frateur-De Pourcq: van het vervaardigen en verkopen van spoormaterialen, het onderzoeken en ontwikkelen van tramsystemen, tot het aanleggen, vervangen en onderhouden van trein-, tram-, metro- en kraanbanen. Kijk op www.frateurdepourcq.be voor meer informatie.