over ons

Over Reesink Construction Equipment Belgium B.V.

De Bruycker-Kemp (Reesink Construction Equipment Belgium B.V.) is distributeur in België van onder andere de merken Atlas, Kobelco, Bomag en Schaeff en levert vanuit 4 vestigingen in België kwalitatief hoogwaardige spoorweg-, grondverzet-, wegenbouw-, overslag- en recyclingmachines. 

Onderdeel van Royal Reesink
Onder de vlag van Royal Reesink vormen De Bruycker-Kemp, Kemp Groep, Huur&Stuur en Van Tetering Grondverzet- en Spoorwegmachines B.V. samen de Reesink Construction Equipment (RCE).

onze geschiedenis

Geschiedenis Kemp | Hamme
Na meer dan 45 jaar succesvol ondernemen in Nederland, brak de tijd aan om het werkgebied van Kemp te vergroten door in België een nieuwe vestiging te openen. Men is begonnen met het vermarkten van de in Nederland goed lopende IHI, BENS en KATO producten. Daarna volgden al snel de overname van Atlas Gerardsbergen. Hiermee werd het importeurschap verkregen van de Atlas producten. Door het succes van o.a. de Atlas spoorwegmachines, kwam vanuit Schaeff het verzoek gekomen om het complete Schaeff programma te gaan leveren. Naast de vertrouwde producten, zoals mobiele en rupsgraafmachines en natuurlijk de spoorwegmachines is het programma later verder uitgebreid met o.a. de minigraafmachines en wielladers.

Geschiedenis De Bruycker
De Bruycker is opgericht in 1961 en al meer dan vijfenvijftig jaar actief als dealerorganisatie van grondverzet- en wegenbouwmachines. De Bruycker is gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en service van machines en uitrustingen voor grondverzet, wegenbouw en goederenbehandeling. Met vestigingen in Oostende en Diest vertegenwoordigt De Bruycker belangrijke merken zoals Kobelco, Bomag, Gomaco, Breining, Moba en Leica Geosystems. 

Overname
De Bruycker is distributeur van onder andere Kobelco en Bomag in België en Kemp in Hamme is in België de distributeur van onder andere Atlas en Schaeff. Naar Nederlands voorbeeld ontstaat ook in België een sterke organisatie voor de merken Atlas, Kobelco en Schaeff. De samenvoeging van de leveringsprogramma’s van De Bruycker en Kemp Groep geeft ons de kans om bestaande en nieuwe klanten nog beter te bedienen. Ook de geografische spreiding van de locaties zal helpen bij de ontwikkeling van deze gecombineerde activiteiten.

De nauwe banden tussen de Belgische ondernemingen (De Bruycker en Kemp) en de Nederlandse onderneming (Kemp Groep) zorgen voor een sterke, concurrerende en toekomstbestendige organisatie in de Benelux.

Over Royal Reesink

Royal Reesink, opgericht in 1786 als smederij en handelsbedrijf in Zutphen, is een van de oudste distributie- en servicebedrijven ter wereld. Royal Reesink telt momenteel meer dan 40 werkmaatschappijen op vier continenten, die machines en componenten voor de industrie, landbouw en landschapsonderhoud van toonaangevende OEMs (Original Equipment Manufacturers) distribueren. Met ons wereldwijde netwerk en onze lokale aanwezigheid stellen we onze klanten in staat hun activiteiten op de best mogelijke manier uit te oefenen. In 2022 bedroeg de omzet meer dan € 1,2 miljard, en telde het bedrijf meer dan 2.500 werknemers.

Meer informatie: royalreesink.com