Hybride BOMAG BW174 trilwals voor Colas

Colas Belgium S.A. uit Brussel heeft onlangs een hybride BOMAG BW174 AP-5AM tandem trilwals in gebruik genomen. Deze, in bedrijfskleur gespoten, hybride asfaltwals is tot wel 20% zuiniger. Wij wensen Colas ook deze keer veel strakke kilometers asfalt toe!

Hybride aandrijving
De hydraulische energie die telkens vrijkomt bij het uitschakelen van de vibratie wordt opgeslagen in 2 grote accumulatoren à 10 kW per stuk. Deze laat zijn energie weer los op het hydraulische systeem bij het inschakelen van de vibratie. Hierdoor is een kleinere verbrandingsmotor toereikend en is deze wals geheel vrijgesteld van Adblue en mede door het motor start-stop systeem is een geringer brandstofgebruik eenvoudig haalbaar.

BOMAG biedt een ruim assortiment aan Asfaltwalsen. Voor alle voorkomende asfalt soorten levert De Bruycker-Kemp walsen in de gewichtsklasse 1,5 tot 16 ton gewicht. Met nieuwe technieken als ECONOMIZER, TanGO 4 en ASPHALT MANAGER 2, zorgt de asfaltwals voor een hogere productiviteit. De ruim 9,5 ton wegende BW174 AP-4V AM heeft een werkbreedte van 1.680 mm met een vermogen van 74 kW.

De hybride BOMAG BW174 AP-5AM van Colas Belgium is door De Bruycker-Kemp voorzien van o.a. een hydraulische kantensnij-uitrusting, voorbereiding splitstrooier, extra LED verlichting en ‘Greensight’ obstakeldetectiesysteem van Groeneveld. Daarnaast is de BOMAG afgeleverd in de bedrijfskleur van Colas.

Over Colas Belgium S.A.

Sinds 1988 maakt Colas Belgium deel uit van de Groep Colas, wereldleider in de bouw en het onderhoud van vervoersinfrastructuren. Als belangrijke speler in de ruimtelijke ordening komt Colas Belgium tegemoet aan de mobiliteits-, urbanisatie- en milieu-uitdagingen waarmee lokale overheden geconfronteerd worden. De activiteiten van Colas Belgium zijn gericht op de stadsplanning, de bouw en het onderhoud van wegen-, spoorweg-, luchthaven-, haven- industriële en logistieke infrastructuren. Voor meer informatie gaat u naar: https://www.colas.be/nl

U kunt ook uw eigen BOMAG samenstellen!

Alle BOMAG walsen zijn via de machine-configurator in een aantal stappen zelf samen te stellen. Van temperatuurmeters tot onderhoudspakketten en verdichtingsmeters tot praktische aanpassingen en luxe uitrustingen. Zet online alle opties op een rij en vraag indien gewenst direct een offerte aan. Uiteraard wordt deze offerte desgewenst toegelicht in een persoonlijk gesprek.

Neem contact met ons op!

Wenst u graag een afspraak te maken met een verkoopadviseur of langs te komen op een van onze vestigingen? U bent altijd welkom! Neem contact op voor de mogelijkheden, mail naar info@dbk.be of stel uw vraag door ons contactformulier in te vullen.