De Bruycker-KempLandingspaginasWat is de INDr techniek van Kobelco?

Wat is de iNDr-techniek van Kobelco?

Een revolutionaire geïntegreerde geluidverlagend- en stofwerend koelsysteem. Het exclusieve iNDr-koelsysteem van KOBELCO zorgt voor een bijzonder geluidsarme werking. Het geluid van de motor ligt 5 dB onder de door de Japanse overheden opgelegde waarde voor ultra-geluidsarme machines. 

De iNDr-filter houdt al het stof tegen. Buitenlucht gaat rechtstreeks vanuit het inlaatkanaal door de iNDr-filter om zoveel mogelijk stof tegen te houden. De filter is voorzien van een zeef met 24 mazen per cm² en vertoont vooraan een breed oppervlak met een accordeonvormige structuur om verstoppingen te voorkomen. 

De indr-revolutie

KOBELCO ontwikkelde het revolutionaire geïntegreerde geluid- en stofverlagend koelsysteem, waarbij het motorcompartiment zich in een tunnel bevindt die van de luchtinlaat naar de luchtuitlaat loopt.

De luchtinlaat en -uitlaat zijn niet in lijn tegenover elkaar opgesteld en daarenboven zijn de openingen en de verbindingen tussen de onderdelen van de tussenwand zeer goed afgedicht om het geluidsniveau ter hoogte van de in- en uitlaatopeningen te beperken. Deze opstelling samen met het gulle gebruik van isolatiemateriaal aan de binnenkant van de tunnel, zorgen voor een sterk verminderd motorgeluid.

De uiterst performante iNDr-filter verwijdert de stofdeeltjes uit de aangezogen lucht, zorgt zo voor een stillere en schonere motor en verhindert dat de koeleenheid verstopt raakt, waardoor regelmatig reinigen van de koeleenheid niet langer noodzakelijk is.