Nieuws

Royal Reesink neemt De Bruycker N.V. over

Persbericht: Principe-overeenstemming overname van het handelsfonds De Bruycker N.V.


Royal Reesink N.V. (“Royal Reesink”) heeft vandaag principeovereenstemming bereikt over de overname van alle activa en passiva van het handelsfonds De Bruycker N.V. (“De Bruycker”). De Bruycker is exclusief distributeur in België van onder meer de merken Kobelco en Bomag.

De overname van De Bruycker betekent:
• Aanvulling en versterking van de grondverzetactiviteiten van Royal Reesink in België.
• Een sterke Benelux-organisatie voor de merken Atlas, Kobelco, Schaeff en Bomag in België.
• Verder bewerkstelligen van cross-selling mogelijkheden binnen Royal Reesink door het bredere leveringsprogramma.
• Positieve bijdrage aan het rendement van de grondverzetactiviteiten.

Profiel De Bruycker 
De Bruycker is opgericht in 1961 en al meer dan vijfenvijftig jaar actief als dealerorganisatie van grondverzet- en wegenbouwmachines. De Bruycker is gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en service van machines en uitrustingen voor grondverzet, wegenbouw en goederenbehandeling. Met vestigingen in Oostende en Diest vertegenwoordigt De Bruycker belangrijke merken zoals Kobelco, Bomag, Gomaco, Breining, Moba en Leica Geosystems.

Strategische overwegingen
De Bruycker is distributeur van onder andere Kobelco en Bomag in België en Kemp|Hamme is in België de distributeur van onder andere Atlas en Schaeff. Naar Nederlands voorbeeld ontstaat ook in België een sterke organisatie voor de merken Atlas, Kobelco en Schaeff. De samenvoeging van de leveringsprogramma’s van De Bruycker en Kemp geeft ons de kans om bestaande en nieuwe klanten nog beter te bedienen. Ook de geografische spreiding van de locaties zal helpen bij de ontwikkeling van deze gecombineerde activiteiten. De heer Ben Kemp, divisiedirecteur Reesink Construction Equipment, krijgt de algehele leiding. De heer Dirk de Bruycker zal nog voor een periode aanblijven om de overgang naar Royal Reesink te begeleiden. De heer Geert de Bruycker zal in zijn huidige functie aanblijven. 

De nauwe banden tussen de Belgische ondernemingen (De Bruycker en Kemp|Hamme en de Nederlandse ondernemingen (Hans van Driel en de Kemp Groep) zullen moeten zorgen voor een sterke, concurrerende en toekomstbestendige organisatie in de Benelux.

Gerrit van der Scheer (CEO Royal Reesink B.V.): “Met de overname van De Bruycker zetten wij een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze grondverzetactiviteiten. Na de succesvolle samenvoeging van Kemp en Hans van Driel in Nederland, met behoud van ieder hun eigen identiteit, hebben wij gemeend deze opzet ook te realiseren in België tussen De Bruycker en Kemp Hamme.”   

Ben Kemp (divisiedirecteur Reesink Construction Equipment): “Met de overname van De Bruycker door Royal Reesink zien wij kansen om door middel van synergievoordelen en nauwe samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse ondernemingen een sterke organisatie neer te zetten. Een organisatie die kansen biedt voor de medewerkers om zich verder te ontwikkelen en een organisatie die de toekomst positief tegemoet kan zien. Tevens verwachten wij onze klanten in België beter te kunnen bedienen met een significante uitbreiding van ons productportfolio.”   

Geert de Bruycker (directeur De Bruycker): “Door deze overname gaan wij onderdeel uitmaken van een zeer ambitieuze groep die een sterke vuist kan maken in België en Nederland als totaalleverancier op de GWW-markt. Daarnaast bieden wij onze medewerkers continuïteit. Ik ben daarom zeer content met een partij als Royal Reesink. Een partij die kansen ziet om een belangrijke en toonaangevende speler te zijn in onze markt.”

De verwachting is dat de transactie eind september 2017 zal worden afgerond.

Download hier het officiele persbericht van Royal Reesink.

Terug naar overzicht